Ondergoed

Het ondergoed ofwel de onderbroek is een kledingstuk welke wordt gedragen onder de normale broek. De onderbroek diende van oorsprong om de zorgen dat de gewone broek minder snel vuil werd. Door de dunne stof welke wordt gebruikt voor het maken van de onderbroeken zijn deze gemakkelijk uit te wassen. Vooral toen er vroeger nog geen wasmachines bestonden was ondergoed een stuk makkelijker uit te wassen dan de gewone broeken.

Soorten ondergoed

Het ondergoed in de vorm zoals wij deze op dit moment kennen is een redelijk recente vorm van ondergoed. Vroeger werden de onderbroeken naast het schoonhouden van de broek gemaakt als extra bescherming in de koude klimaten. Ook waren de onderbroeken niet kort zoals nu maar hadden deze vaak lange pijpen. Dit kwam vooral veel voor in het begin van de 21e eeuw. De lengte van onderbroeken is heel verschillend. Tegenwoordig bestaan onderbroeken in allerlei soorten formaten en met verschillende lengtes van de pijpen. Zo heb je boxershorts met langere pijpen, slips  vaak zonder of met hele kleine pijpen en strings welke zelfs maar een klein gedeelte van het bekken  omvatten.

Verschil tussen mannen- en vrouwenondergoed

In het begin van de 21e eeuw tijd was het ook nog heel normaal dat zelfs de vrouwen lange onderbroeken droegen, wat tegenwoordig vrijwel niet meer voorkomt. De onderbroeken met langere pijpen, ofwel de boxershorts, worden in meestal alleen nog maar door mannen gedragen. Echter recentelijk is het zogenoemde hipster model op de markt gebracht, wat ondergoed is voor vrouwen met langere pijpen.