Schoenen

Een schoen wordt gedragen om onze voeten te beschermen tegen vuil, kou, een harde ondergrond en alles wat onze voeten eventueel zou kunnen beschadigen. Van origine is het de bedoeling dat schoenen het lopen moeten vergemakkelijken, maar dit is niet altijd het geval. Omwille van modetrends, bestaan er bijvoorbeeld schoenen met (naald)hakken of plateauzolen, die het lopen niet makkelijker maken.

Soorten schoenen

Er zijn veel verschillende soorten schoenen, elk met zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Een enkel aantal voorbeelden van verschillende soorten schoenen zijn sportschoenen, bergschoenen, slippers, skischoenen, bootschoenen en zo zijn er nog veel meer soorten. Het verschil kan zitten in de vormen of het materiaal waarvan de schoen is gemaakt. Sportschoenen bijvoorbeeld zijn gemaakt voor het sporten en zijn vaak licht van gewicht en hebben kunststof zolen. Een skischoen daar in tegen is vaak gemaakt van hard materiaal en wordt aangepast zodat hij vast kan blijven zitten in je ski's.

Verschil mannen- en vrouwenschoenen

Binnen schoenen wordt er duidelijk een verschil gemaakt tussen mannen en vrouwen schoenen. Dit is vaak vooral te zien in de vorm en maat. Mannen hebben vaak grotere en bredere voeten dan vrouwen hebben, waaraan vaak dus ook te zien is welk geslacht de eigenaar van een schoen is. Een ander kenmerk waaraan de schoenen zijn te onderscheiden is dat vrouwen vaak schoenen met hakken dragen. Waar vroeger juist de mannen hakken droegen om een status aanduiding te maken zie je tegenwoordig bijna alleen nog maar vrouwen op hakken lopen.

Op Merkkledingwinkels.nl vind je zowel mannen- als vrouwenschoenen. Kijk bijvoorbeeld eens in onderstaande schoenenshop, daar zullen jullie beide zeker slagen!